PFA sætter gang i byggeriet af bæredygtige boliger i Høje-Taastrup

Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA, Michael Ziegler, borgmester i Høje-Taastrup Kommune, og Lars Bloch, direktør i arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C.

I dag blev første spadestik taget i Høje-Taastrup, hvor PFA over de kommende år vil opføre to bæredygtige boligkarréer til en samlet investering på 400 mio. kr.

PFA kunne tidligere i år annoncere, at pensionsselskabet vil opføre to bæredygtige boligkarréer i det nye byområde Høje Taastrup C. Byggeriet er nu klar til at gå i gang, og det blev i dag markeret med første spadestik.

”Hos PFA ønsker vi som en del af vores strategi for ejendomsinvesteringer at investere i landets vækstområder, og her passer Høje-Taastrup rigtig godt ind. Samtidig ser vi også et stort potentiale i at bidrage til udviklingen af et nyt byområde, som kan være med til at gøre byen endnu mere attraktiv,” siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA.

Fokus på bæredygtighed

Det første spadestik vil over de kommende år blive til to boligkarréer med i alt 150 lejligheder, 7 hotellejligheder samt 550 m2 erhverv, der i alt udgør et samlet etageareal på ca. 14.400 m2. Begge boligkarréer vil samtidig blive opført efter DGNB Guld, der er en af de højeste standarder inden for bæredygtighedscertificering.

”At bygge bæredygtigt er generelt et skarpt fokuspunkt, vi har hos PFA som ansvarlig investor. Det gælder også i forhold til denne investering. Dels fordi vi ønsker at bidrage positivt til samfundsudviklingen, men også fordi et skarpt fokus på bæredygtighed kan være med til at langtidssikre ejendommens værdi. Til stor glæde for vores kunders pensionsopsparinger,” siger Michael Bruhn.

Indflytningsklar i 2022

Også Høje-Taastrup Kommunes borgmester, Michael Ziegler, der deltog under dagens første spadestik, er glad for, at kommunen inden længe vil få glæde af to nye, bæredygtige boligejendomme.
 
”Jeg er glad for, at PFA så hurtigt har set mulighederne og har været blandt de første til at investere i Høje Taastrup C. Høje-Taastrup Kommune har ambitiøse klimamål, og vi sætter derfor stor pris på investorer, der er med på at bygge nyt med respekt for klimaet. Med dette nye boligbyggeri vil den nye by snart skyde op, og vi kommer endnu tættere på at få masser af byliv med både erhverv, boliger og et grønt parkstrøg, som binder området mellem Høje Taastrup Station og City2 sammen,” siger Michael Ziegler.

De to nye boligejendomme ventes at være klar til indflytning medio 2022.