Bedste maj for pensionsafkastet i 8 år

Chefstrateg i PFA, Tine Choi Danielsen

Maj blev ikke kun en god måned for kuløren, men også for pensionsopsparingen, som for en typisk kunde i PFA's anbefalede profil c voksende med 2,4 procent. Det blev dermed den bedste maj i 8 år og betyder, at opsparingerne i samme profil siden årets start er vokset med ca. 8 procent i afkast.

Efter et lille dyk i april kom finansmarkederne stærkt tilbage i maj måned, hvor flere aktindekser igen har nået rekordniveauer. Det kan mærkes på pensionsopsparingerne i Danmarks største pensionsselskab, PFA.

”Vi har bevaret et positivt syn på markederne trods tilbagegangen i april. Det har gavnet vores kunder, som har fået godt udbytte af aktiecomebacket i maj. For en typisk kunde blev afkastet løftet med yderligere 2,4 procent og ligger nu på ca. 8 procent for året. Det er en flot fremgang, hvor vi kan glæde os over den stærkeste maj for afkastet i 8 år,” siger chefstrateg i PFA,” Tine Choi Danielsen.

Danske aktier blandt de bedste
Det gode aktieafkast kommer både fra USA og Europa, hvor kurserne ligger tæt på rekordniveauer. Og også på vores egne breddegrader har der været ualmindelig god kog i aktiegryden.

”I PFA har vi en solid aktieovervægt i Danmark relativt til lande- og markedsstørrelse. Det har kunderne fået godt udbytte i maj, hvor vores danske aktier steg markant, så de nu ligger med afkast lige over 21 procent år til dato. Det er væsentligt mere end både det europæiske STOXX Europe 600 Index og det amerikanske S&P500 indeks, som er steget med henholdsvis 8,2 og 10,6 procent,” siger Tine Choi Danielsen.  

De gode tider kan godt fortsætte
Trods årets stærke afkast vurderer hun, at der stadig kan være mere i vente, da både den amerikanske og europæiske økonomi fortsat er i fremgang.

”Det ser for nærværende ud til, at vi både i Europa og USA har ramt en balance, hvor vi kan nyde godt af en robust vækst, men uden at puste for meget til inflationen. Så længe den udvikling fortsætter, vurderer vi, at der er potentiale for yderligere aktieafkast resten af året,” siger Tine Choi Danielsen.  

Hun regner med at blive klogere på udsigterne allerede onsdag, hvor der kommer nye inflationstal fra USA, og hvor der samtidig er rentemøde i den amerikanske centralbank. Markeds-forventningerne er lige nu, at renteniveauet bevares. I så tilfælde vil markedsreaktionerne ifølge Tine Choi Danielsen især afhænge af de toner, der kommer fra centralbankchef, J. Powell, på det tilhørende pressemøde.