PFA Invest: 10 år med stærk vækst og image i top

CEO for PFA Asset Management, Irene Holmslykke.

PFA Invest fejrer 10-års jubilæum med tre femstjernede balanceprodukter, bedste image blandt danske investeringsforeninger og stærke afkast til kunderne, som over de ti år fx kan glæde sig over et afkast på 356 pct. fra PFA Invests afdeling for danske aktier.

Den 31. august 2022 runder PFA Invest sit 10-årige jubilæum. PFA Invest giver PFA’s pensionskunder mulighed for også at investere deres frie midler sammen med PFA. En mulighed, som flere kunder gør brug af, og det glæder Irene Holmslykke, der er CEO for PFA Asset Management, som forvalter PFA Invest.

”Selvom vi i PFA Invest kun har ti år på bagen og primært markedsfører os overfor vores pensionskunder, er vi allerede på 11. pladsen over Danmarks største investeringsforeninger. Det er en flot vækst, der vidner om stor interesse fra kunderne,” siger Irene Holmslykke.

PFA Invest bliver i dag markedsført af PFA Bank, som også står for service og rådgivning af kunderne. PFA Bank blev etableret i 2014, og siden er det gået stærkt med udviklingen af produkter og services.

”Vi begyndte med fire afdelinger, inklusiv vores blandende afdeling, Balance B. Siden er produktpaletten vokset til 11 afdelinger, inklusiv fem balanceafdelinger. Det betyder, at vi nu kan imødekomme langt de fleste kunders risikoappetit og behov. Det har givet pote, og ved udgangen af juli 2022 havde vi over 20 milliarder kroner i kundemidler i PFA Invest,” siger Irene Holmslykke.

Lave priser og gode afkast til kunderne
Den flotte vækst og kundetilgang skyldes en kombination af flere elementer:

”Vi tilbyder nogle stærke priser og attraktive rabatordninger, der belønner kunderne, jo større engagement de har hos os. Samtidig har vores risikojusterede afkast i perioden været blandt de bedste i branchen. Det kan vi også se på antallet af stjerner fra det uafhængige analyseinstitut Morningstar, hvor vi pt. har det femte højeste snit blandt danske investeringsforeninger. Og så skal vi heller ikke underkende værdien af vores kunderådgivning i PFA Bank, som også blev bekræftet sidste år, hvor vi løb med prisen for bedste image blandt danske investeringsforeninger,” siger Irene Holmslykke.

Ser man på afkastet alene, har investeringsforeningerne rundet over fem milliarder kroner. Det højeste afkast er i perioden kommet fra afdelingen for danske aktier, som fra 1. oktober 2012 til 1. august 2022 har givet et akkumuleret afkast på 356 pct., mens globale aktier indtager andenpladsen med et afkast på 196 pct. i samme periode. Begge afdelinger indgår i PFA Invests Balance B produkt, som volumenmæssigt er klart det største og siden oprettelsen i 2012 har givet et risikobalanceret afkast på 102 pct. 

”Vi har skabt flotte resultater til gavn for kunderne. Det er jeg stolt af, og det viser, at vi lever op til det løfte, vi gav til kunderne, da vi i 2017 første gang gik ud med en stor kampagne. Her lød budskabet ’Du kender os fra pension, sagen er, at vi også kan hjælpe dig med din private opsparing.”

Fakta om PFA Invest

  • PFA Invest råder over 11 investeringsafdelinger, heraf fem balanceprodukter, som de øvrige afdelinger føder ind i.
  • PFA Invest har kundemidler på ca. 20 mia. kr.
  • PFA Invest har i sin levetid skabt et godt, risikojusteret afkast og kan derfor tilbyde kunderne fire femstjernede investeringsafdelinger, heraf tre femstjernede balanceprodukter.
  • PFA Invest bliver markedsført af PFA Bank, som også står for service og rådgivning. Det er som udgangspunkt kun PFA’s egne pensionskunder, der har adgang til PFA Bank.

Hvad er et balanceprodukt?
Et balanceprodukt består af forskellige aktiver – aktier, obligationer, kreditobligationer m.m. -, der er sat sammen for at skabe en tilsigtet balance mellem risiko og afkastpotentiale. Ligesom markedsrenteprodukterne i pension kommer balanceprodukterne med forskellig risiko – fra lav til høj. Men til forskel fra førstnævnte bliver risikoen ikke nedsat i takt med, at man nærmer sig pension.