Brug din pensionsordning

Din pensionsordning består af to dele: Én opsparing til pension og én forsikringspakke, som giver dig økonomisk tryghed, hvis du bliver syg eller kommer til skade. Det er derfor vigtigt, at du kender indholdet i din ordning, så du ved, hvornår du kan få hjælp via pensionsordningen.
Kom godt i gang

For at du kan få det fulde udbytte af din pensionsordning, er det vigtigt, at du tilpasser din ordning til dine behov.

Download et faktaark om ordningen (PDF)

Få overblik på Mit PFA

På Mit PFA får du et letforståeligt overblik over din pensionsordning.
Du kan bl.a. se din indbetaling og din samlede opsparing. Derudover kan du:

  • Se dit afkast
  • Ændre din investeringsprofil
  • Se dine forsikringsdækninger
  • Regne på dine egne tal 

Log på Mit PFA og se, hvad der gælder præcist for dig 


   

Er de rette sikrede, når du dør?

Tag stilling til, hvem der skal have pengene, når du ikke er her mere. PFA udbetaler som udgangspunkt din livsforsikring og din opsparing til ”nærmeste pårørende”. Hvis du tidligere har udfyldt en begunstigelseserklæring, vil denne ikke gælde for din nye pensionsordning i Pension for Funktionærer, og du skal derfor udfylde en ny.

På Mit PFA kan du se dine muligheder for at ændre, hvem der skal være registreret som begunstiget på dine ordninger. Hvis du har brug for rådgivning om begunstigelse eller er tilknyttet Grønland og ønsker at ændre en begunstigelsesbestemmelse på din ordning, skal du kontakte vores rådgivningscenter på 70 12 50 00.

Book rådgivning – det betaler sig

Vi anbefaler, at du booker en rådgivningssamtale med en af PFA’s certificerede pensionsrådgiverne, når din pensionsordning er trådt i kraft og efterfølgende, når der sker ændringer i dit liv. Så får du en kvalificeret anbefaling baseret på dine behov.

På vej på pension

Når du begynder at overveje at gå på pension, er det en god idé at booke en rådgivningssamtale med en pensionsrådgiver fra PFA og få overblik over dine muligheder.

Book en seniorrådgivning på 39 17 60 19.

Læs mere om dine muligheder, når pensionsalderen nærmer sig

Passer dine forsikringer til dit liv?

Børn, lønforhøjelse, boligskifte, skilsmisse. Når dit liv ændrer sig, kan det være en god idé at se på, om dine forsikringer dækker dig godt nok. Vi anbefaler, at du opdaterer dine oplysninger under ”Mine oplysninger” i Mit PFA. Så kan du med det samme få et enkelt overblik over, om dine forsikringsdækninger passer til dine behov.

Er du blevet syg? 

Pensionsordningen indeholder flere forsikringer, som tager hånd om dig, når du har allermest brug for det. PFA Erhvervsevne og PFA Kritisk sygdom kan give økonomisk hjælp, hvis du bliver alvorligt syg, og hvis din ordning indeholder en PFA Helbredssikring, kan du få hurtig behandling og undersøgelse, hvis du bliver syg, har smerter eller kommer til skade. Du kan se på Mit PFA under Dine Forsikringer, om din ordning indeholder en PFA Helbredssikring. 

1 - 2 - 3, hvis du får brug for din helbredssikring
 
1. Kontakt din læge

Du skal starte med at kontakte din egen læge, som kan vurdere dit behov for undersøgelse eller genoptræning.

 
2. Kontakt PFA

Ring til PFA Sundhedscenter på 70 12 50 00 for godkendelse inden eventuel undersøgelse eller genoptræning. Du kan ringe alle hverdage mellem kl. 8.00 og 16.00.

 
3. I gang med undersøgelse

PFA vil derefter henvise dig til en speciallæge eller en fysioterapeut for genoptræning.

Skal du stoppe på dit arbejde?

De første tre måneder efter din fratrædelse vil dine forsikringsdækninger stadig gælde, og prisen for forsikringerne vil blive betalt af pensionsopsparingen. Herefter kan du enten:

  • fortsætte indbetalingen
  • få en indbetalingsfri ordning
  • få ordningen udbetalt, hvis ordningen giver mulighed for dette.
Læs mere om dine muligheder

Hvis du fratræder uden at have et nyt job

Hvis du skifter job