Hjælp dine medarbejdere

Brug jeres pensionsordning

Pension for Funktionærer består af to dele  –  en opsparing til pension og en forsikringspakke, som giver dine medarbejdere økonomisk tryghed, hvis der sker noget med helbredet. Det er derfor vigtigt, at dine medarbejdere kender indholdet i pensionsordningen, så de ved, hvornår de kan få hjælp via jeres pensionsordning.

Dine medarbejdere får mest muligt ud af deres ordning, hvis den bliver tilpasset den enkeltes situation og behov.

Kom godt i gang

Når du tager imod en ny medarbejder, er det en god idé at fortælle om jeres pensionsordning som en attraktiv del af lønpakken. Du kan fx opfordre medarbejderen til at:

 

Medarbejdere som fratræder

I de første tre måneder efter fratrædelsen vil din medarbejders  forsikringsdækninger stadig gælde, og prisen for forsikringerne vil blive betalt af pensionsopsparingen. Herefter kan medarbejderen enten fortsætte indbetalingen, få en indbetalingsfri ordning eller få ordningen udbetalt, hvis ordningen giver mulighed for dette.

Medarbejdere, som fratræder uden at have et nyt job

Medarbejdere, som får nyt job

Hjælp til syge medarbejdere

Pensionsordningen indeholder flere forsikringer, som tager hånd om dine medarbejdere, når de har allermest brug for det. Du kan hjælpe ved at fortælle om forsikringerne i pensionsordningen.

PFA Diagnose kan fx hjælpe med at få stillet en hurtig diagnose, og  forsikringerne ved nedsat erhvervsevne og kritisk sygdom kan  give økonomisk hjælp, hvis din medarbejder er alvorligt syg.

Læs mere om PFA Diagnose

Læs mere om PFA Erhvervsevne

Læs mere om Kritisk sygdom

Dine medarbejdere er også velkomne til at kontakte PFA Sundhedscenter på  70 80 78 70 , hvis de bliver alvorligt syge. Hvis din medarbejder dør inden pensionering, skal de efterladte ringe til PFA på 39 17 48 67 for at få råd og vejledning om udbetaling af livsforsikring og pensionsopsparing.

Medarbejdere på vej på pension

 Når medarbejderne begynder at overveje at gå på pension, er det en god idé at anbefale en rådgivningssamtale med en pensionsrådgiver fra PFA. Medarbejderne kan booke pensionsrådgivning ved at ringe til PFA på 39 17 60 19.

Læs om overvejelser på vej på pension